mandag 28. november 2011

NM-helg Lillestrøm 26-27.nov

Årets siste stevne var igjen NM-helgen under Dogs4All på Lillestrøm. Eneste ekvipasje fra gjengen denne helga var meg (Marianne) og Rossi. Men -gjengen var godt representert som heiagjeng og støtte! Inger var desverre fullt opptatt denne helga som forlover og arrangør av hele 4-dagers utdrikningslag..puh.., men ellers var alle andre innom. Wenche stilte trofast opp hele helga -med både støtte og som vanlig betryggende hjelp under briefingene! Anita og Andrea tok turen inn lørdag, og selv om hun egentlig var opptatt søndag -men da på konferanse som tilfeldigvis var vegg i vegg med stevnehallen -var hun raskt på plass igjen da de fikk en liten pause midt på dagen :-) Camilla og Jostein kom også inn på finaledagen -og fikk med seg hele "finalefesten" :-) Og når man ikke var tilstede -fløy tekstmeldingene flittig med både oppdateringer og etterhvert masse gratulasjoner :-) Super og engasjert gjeng vi har!!

Lørdagen var det Peter Holmberg som var dommer på de individuelle banene -og spesielt hoppbanen var desverre en bane mye mye løpestrekker, stor fart og med mye skliing på hundene.. Rossi slet også litt et par svinger -men var en motsatt rørinngang som felte oss ganske tidlig og en disk var et faktum. Dermed var også sjansene for videre avansement borte.. trodde vi ihvertfall.. Hadde derfor kun som mål å gå et så bra agilityløp som mulig uten noe spesielt med hverken press eller nerver :-) Og et bra løp ble det virkelig -hvor alt fløt som det skulle og med bra fart i tillegg -var et feilfritt løp og en flott 3.plass et faktum. Men -skulle bli enda bedre: for da begge ekvipasjene på 1. og 2.plass var fullcertet -fikk vi nemlig med oss stor-Certet i agility i tillegg!!! :-)




Bonusen for dagen ble det jo i tillegg da finalistene til søndagens NM-finaler ble ropt opp og vi faktisk skulle få være med søndag likevel -så da var det bare å la bur og utstyr bli stående i hallen og forberede seg til en ny dag søndag :-)




Søndagens finaleløp individuelt var det Kees Stoel som skulle dømme. Og må si det -at banene var mye mer tilpasset underlaget -og så heldigvis mye færre hunder som hadde problemer denne dagen! Igjen begynte vi med hoppløp -men pådro oss desverre et par feil som i tillegg medførte en del tidstap.. Først en slalåmfeil helt i starten -men så en utrolig kjip vegring som jeg som fører tar på meg all skyld for..! Hadde en super sving ved lengden som Rossi faktisk nesten tar med seg lengdemarkøren pga kort sving -men så fullfører jeg desverre ikke jacko-tussen godt nok på hoppehinderet slik at Rossi selvfølgelig følger meg og ikke tar hoppet..



Etter hoppløpet lå vi faktisk på 9.plass av de 9 hundene som kom igjennom (6 stk disket), og sjansene for noe topplassering var jo derfor veldig fjernt. Målet igjen var å bare avslutte ei super helg -med et bra agilityløp og forhåpentligvis kunne klatre litt på resultatlista sammenlagt! Og -et bra løp ble dèt ble det jammen igjen! Kort fortalt føltes briefingen veldig bra -og da vi startet, ble faktisk alt akkurat som planlagt -og ble et bra og feilfritt løp.







Overraskelsen var imidlertid et faktum da siste ekvipasje gikk i mål og de 3 beste sammenlagt ble ropt opp.. for da ble det ropt opp Marianne og Rossi!! Vi hadde faktisk klart å klatre helt opp til en 3.plass og dermed NM-bronse!! Helt utrolig og fullt kaos på sidelinja der ivrige treningskamerater og heiagjeng var samlet.. Rossi fikk etterhvert blitt med både på seiersrunde og opp på pallen -og det ble en helt utrolig stemning med mye helt uvirkelige følelser og tårer..


Det er ubeskrivelig mye jobb som har vært lagt ned i denne lille gutten som lenge trilla matmor rundt med sin store sjarm.. Da jeg startet med han i Lillestrøm for 2 år siden, gikk det i den ene banen kun 2 hoppehindre før Rossi satte seg ned midt i banen og måtte på do.. Mye har imidlertid blitt gjort siden da, og ikke minst mye målrettet jobbing og uvurderlig hjelp fra Wenche har fått oss til der vi har kommet idag. Derfor så utrolig herlig å nå virkelig kunne se resultater av alt dette -og ikke minst se den gleden Rossi selv viser når han stolt og glad nå også i konkurranser får mer og mer viser det han kan. Vi kan!! :-)

2 kommentarer:

  1. Herlig lesning for meg som dessverre ikke fikk vært der. Fortsatt rørt, jeg. Gratulerer igjen!!

    SvarSlett
  2. Helt utrolig ag-løp!!! Så filmen nå, og jeg sitter med tårer i øynene!! Fantastisk bra Rossi og Marianne!! Og gratulerer nok en gang!! Jeg bøyer meg i støvet!!

    SvarSlett